Pyszny i lekki posiłek dla dzieci już od 10 miesiąca życia. W roli głównej występuje smaczna, bałtycka ryba czyli dorsz. Białe mięsko tej ryby jest bardzo delikatne, ale również bardzo sycące. Jako dodatki proponuję ryż z dodatkiem masła i gotowane jarzynki czyli marchewkę i pietruszkę. Przygotowanie całego dania zajmie nam pół godziny. Polecam 🙂
Składniki:
- filet z dorsza
- masło
- koperek
- czosnek
- ryż
- marchewka
- pietruszka
Sposób przygotowania:
- Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
- Przełożyć rybę na folię aluminiową i z góry ułożyć gałązki koperku, masło i kilka plasterków czosnku. Całość zawinąć w folię.
- Rybę piec w piekarniku w temperaturze 190°C przez ok. 30 minut (czas zależy od wielkości i grubości ryby).
- Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w plasterki. Gotować do miękkości.
- Ryż gotować do momentu, aż będzie lekko rozgotowany. Przed podaniem rozpuścić na nim trochę masła.
SMACZNEGO!!